OKQ8 satsar på Sitecore för Marketing Automation, förespråkar sammanhållen CXM

In CXM, Marketing Automation, Nyheter, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

OKQ8 har under det senaste året rullat ut flera gemensamma lead generation projekt för den svenska och danska marknaden. De berättade mer om projektens framgångar under årets Webbdagarna i Stockholm.

Bensinbolaget har ett nytt fokus på sina kunder på språng, eller på vägarna. De vill vara där kunderna är, det vill säga i rörelse och har både mobilanpassat webben samt lärt sig mer om mobilt beteende bland kunderna.

 okq8 sitecore
Nu finns en strategi över vad som ska mätas när och med vilka mätpunkter. Dessutom är stora delar av kundresan identifierad och utmappad för långsiktig kommunikation. Ett exempel på vad OKQ8 mäter är exakt hur mycket extra bensin bolaget säljer inom en viss region direkt efter att ett e-postutskick med riktad information gått ut. Eftersom kampanjerna fortsätter får vi anta det var positiva siffror.
Bensinbolaget är nöjda med att ni faktiskt ha KPI:er och en tydligare bild över sin gemensamma ”Value Chain”, även digitalt. Något att utgå från och bygga vidare på.
0st
stationer finns i Sverige
Dessutom ska ett internt arbete skett för att knyta samman tidigare ansträngningar inom digital marknadsföring. Som Kim Tingager, Head of Digital Business Development & Operations, OKQ8 uttrycker det:
” – Det är enklare rulla ut och på riktigt testa nya egenskaper med en ensam sammanhållen plattform.”
Det anses vara en av de stora fördelarna med den nya Sitecore-upprättningen.
Bolaget anser även att framgång inom kundupplevelsehantering kommer med ”Passion for online” som man försöker uppnå internt och hitta rätt, motiverade medarbetare.
OKQ8 körs på Sitecore CMS och projektet drevs fram 2014 av Creuna och Ingo.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely spöar Salesforce och Oracle som DX-svit, färre väljer betala

Leave a Comment