Omniarch utmanar svenska Amazon-rådgivare, topprekryterar

In Amazon, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Fasa alla nio (?) svenska Amazon-byråer. Nu går snabbväxande Omniarch in på ert område. Genom att anställda tidigare Global Marketplace Manager / marknadsplatschefen på Babybjörn Emelie Wallin bygger de snart 60 anställda på e-handelsrådgivarna upp en egen förmåga inom FBA, marknadsplatser, etc. som får nya namnet Omniarch Marketplaces & Expansion.

” – Jag valde att kliva på hos Omniarch för att jag brinner för alla möjligheter som finns för bolag som väljer att satsa på försäljning via marknadsplatser. Här kan jag tillsammans med ledningsgruppen utveckla den paketering som vi tillsammans sett ett behov av och självklart stötta mina kollegor i deras arbete ute hos kunderna .. ”Marknadsplatser är ett affärsområde där det döljer sig mycket tillväxt för svenska bolag. Det är en utmärkt kanal för att bl a öka Customer Lifetime Value, då kunder på marknadsplatser ofta har en hög lojalitet. Dessa lojala konsumenter börjar sin köpresa på marknadsplatser snarare än via en Google-sökning och de har ofta högre konverteringsgrad än vad som är vanligt i andra kanaler för D2C e-handel, förstås beroende på produktkategori.”

Säger Emelie om valet att gå över till konsultsidan. BabyBjörn har t ex redan 2018 gjort succé på kinesiska Tmall med 10 000 ordrar över en natt.

Ny på Omniarchs kundsida är även Frank Dandy som tar in bolaget inom MA/email marketing.

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Omniarch fortsätter beställa och konfigurera åt största e-handlarna. Närmar sig 60, öppnar nytt kontor