CDON tar över en av de åtta svenska Amazon-byråerna, betalar 1,9 Mkr

In Amazon, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

CDON med nya VD:n Peter Kjellberg har nyligen köpt upp tidigare Amazon-fokuserade byrån Commerce 8. Grundad av några Knowit-avhoppare för bara två år sedan. Nu nämns byrån däremot mer som en digital kanalbyrå som stödjer Ops av olika slag. Amazon och t ex FBA nämns inte alls.

Köpeskillingen för 71,7 procent av bolaget består av 1,9 Mkr kontant samt tilläggsköpeskilling baserad på framtida resultat. Laura Kalinska, även hon ny VD på Commerce 8 och med en bakgrund från just Amazon, kommenterar förvärvet med att:

” – Vi är glada över att få starta året som en del av CDON och vi är övertygade om att synergierna kommer att ytterligare accelerera båda företagen genom att erbjuda fler och bättre tjänster för våra kunder. Med fler onlinemarknadsplatser som kommer in i det digitala landskapet för att fånga den snabbt växande populariteten för onlineshopping, är det viktigare än någonsin för varumärken att ha en omni-channel detaljhandelsstrategi för att upprätthålla tillväxten på lång sikt. Vi är därför glada över att kunna erbjuda förmånlig onboarding till CDON och förbättra kundupplevelsen.”

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Knowit Experience/Creuna går som tåget, 150 Mkr dyrare, köper nya systerbyråer