Omniarchs topplista gällande svenska e-handelsplattformar

In Adobe Commerce / Magento, Centra, Commercetools, E-handel, litium, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce, Salesforce Commerce Cloud, Shopify, WooCommerce, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För den nya generationens projekt och beställare verkar det egentligen bara finnas en e-handelsplattform. Det finns ett namn som ständigt återkommer. Det gäller sedan tolvmånadersperiodrn innan pandemin, på ett ungefär. Och den är inte svensk. Däremot har ett svenskt alternativ tagit sig in när ledande e-handelsexperterna, rådgivarna och plattformsutvärderarna på Omniarch under fredagen pratar om ”top of mind” plattformsrekommendationer i ett öppenhjärtigt samtal.

I podden Frantidens E-handel tillsammans med Björn Påhlman Spenger berättar Omniarchs VD Pelle Petterson om de plattformar deras byrå sedvanligt återkommer till och rekommenderar för sina svenska kunder. De är, i fallande ordning[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]; Shopify, Centra och WooCommerce.

Vi har mer på samma ämne:  Electrolux bygger ny D2C pandemi-ehandel på Optimizely / Episerver Commerce

Därefter kommer en större grå massa alternativ. Svenska retail och speciellt fashion retialfokuserade Centra ska enligt Omniarch börjat komma och blir allt mer aktuellt i olika sammanhang samtidigt som WordPress WooCommerce är en långkörare och blir aktuellt när inte Shopify är gångbart. Det ska tilläggas att Centra är sponsor av detta avsnitt i podden.

Men just Shopify är den plattform som ständigt återkommer i dessa D2C- och ”e-handelsprojekt post-2017” sammanhang. De senaste åren har alla e-handelsägare och konsulter av den ”nya skolan” valt SaaS-plattformen med dess rika biosfär och pluginkatalog för sina projekt.

Vi har mer på samma ämne:  Tyskland dominerar inom MACH, vanligaste anledningarna att byta till headless

Ska tilläggas att rekommendationerna gällde generella företag och produktkategorier som ”vill komma igång” och kanske är främst i S, M skalan av SME bolag. En lista över de plattformar Omniarch och deras nuvarande kunder jobbar med och på (Optimizely Commerce, litium, Salesforce Commerce Cloud, Jetshop, Adobe Magento, Commercetools, Viskan m fl i införande eller uttåg) återfinns i denna MKSE.com historiska tillbakablick. Det är faktiskt få officiella Shopify-val bland de största loggorna (Hemköp, Nilson, Röhnisch, Meds, Cervera, Upplands Motor, Stiga, Office Depot, Happy Homes, Babyworld, Oscar Jacobson, XLASH Cosmetics, Sandqvist, Filmstaden, Cyberphoto) hos expertkonsulterna.[/ppp_patron_only]