Onoterade Martech-bolag donerar vilt för att få synas på Nasdaq-storskärmen

In Content Marketing, Contentful, Contentstack, CXM, Headless / Decoupled CMS, Lojalitetsprogram, Martech, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Än finns det stålar att spendera. Marknadsavdelningar och VD:ar från en samlad grupp amerikanska och europeiska martech-bolag och riskkapitalöverströdda SaaS-aktörer samlades i veckan i drivor vid Nasdaq börsgolv. Tight ihopträngda på det famösa Nasdaq MarketSite ”bell ringing Ceremony” podiet.

Det var GivingTuesday efter den omfattande Thanksgivning-helgen och dags för hela gruppen (!) att meddela hur en procent av deras individuella vinst hädanefter ska gå till välgörande ändamål. Förutsatt att de visar upp någon vinst. Pledge One Percent arrangerar uppvisningen genom sina ingångar till börsgolvet. Deras uppdrag är att hjälpa denna typ av snabbrörliga bolag med en marknadsavdelning och ett CSR fokus att hitta just rätt typ av socialt ändamål för sin gåvoverksamhet. Det går även att bidra med sin tid.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Salesforce och Atlassian är bland huvudarrangörerna och storsponsorerna av initiativet. Trots pågående uppsägningsvändor hos den förstnämnda. För det är inte enkelt att abrupt pausa pågående marknads- och säljinitiativ som planerats i flera månader eller år. Att just Salesforce och Atlassian arrangerar är även intressant av flera aspekter. De har visat sig vara just den typ av bolag som mindre martech-aktörer säger sig se som sin främsta konkurrent med sina programvarusviter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SATS köper in omfattande experimentationsplattform av Optimizely

Braze, New Relic, Digitalocean, Splunk och Contentful tillhör de som i veckan ”gav sitt löfte” och fick därmed även under runt en och en halv sekund synas på Nasdaq välkända billboard. Trots att inte alla är noterade, ett eftertraktat photo-op för stressade marknadsavdelningar.

Vilka handlar upp Salesforce i Sverige?
Upphandlingar och Preferenser. MKSE.com har en aktiv sektion med allt som händer inom området.

Även amerikanska Contentstack, färska ut ur en series C, säger sig varit med på plats med sin CEO för att fota. Men de lyckades inte få upp sin logga på stora skärmen (i Pledge One Percent casefilmer i alla fall). Det kanske krävs att bolagen visar upp vinst för att få välvd Nasdaq ljusdiodtid? Contentstack tjänade 260 Mkr förra året, men har samtidigt en mångmiljardvärdering.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss