OpenWeb tar över kommenteringstronen från Disqus och Adobe Livefyre, flörtar med post-Cookie world

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

USA har sin egen egen Ifrågasätt, eller om det är tvärtom? En mer ”trollbefriad”, äkta identitetskommenteringstjänst. Den heter Openweb och har på kort tid fått in all från Techcrunch, Complex, MSN, MarketWatch, Fox News, Sky Sports, Hearst, Salon, AOL och Huffpost som kunder. Inte illa.

De har därmed tagit över den i alla fall mer prestigefyllda delen av kommentering från t ex Disqus, Facebook Comments widgets, Echo och Adobe Livefyre (ett mycket ifrågasatt bolagsförvärv 2016) som alla led av att betalväggar och allmän ovilja att moderera de stora armeer av skräpkommentarer som tog överDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon