Optimizely, Acquia och Adobe i en klass för sig som DXP

In Adobe AEM, Drupal, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Får vi se om denna kvadrant blir lika omtalad som den för CDP, där många hade åsikter om supersvitarnas dominans i toppen. För DXP har Gartner en topptrio, med Adobe i topp följt av Optimizely och Acquia Drupal.

0 enda
flyttar på sig i rutnätet
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Intressant här är väl att titta på vad som har hänt de senaste 12 månaderna. Det är att Sitecore fallit ut ur ledarrutan. Samt att både Adobe och Optimizely stigit något i grad. Därefter är det mesta sig likt. I faktiskt alla rutor rör sig mjukvaruföretagen bara millimetrar i horisontell eller vertikal riktning. Sitecore landar under strecket som en ”visionary” 2024.

Ingen har heller fallit ur årets Gartner DXP Magic Quadrant 2024. Förra årets nyhet var att Salesforce försvann. De dominerar däremot då som CDP i år samt samt i kvadranter som Gartner® Magic Quadrant™ for Sales Force Automation Platforms (!), samt Gartner Magic Quadrant for Multichannel Marketing Hubs och Gartner Magic Quadrant for CRM Customer Engagement Center. I den förstnämnda ska Salesforce varit en vinnare femton år i rad.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce 2022 lyfter både monolit och headless