Optimizely omsätter över 4 mdr i ARR

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Milstolpen 4 miljarder, eller 400m dollar är något Optimizely haft ögonen på länge och med stöd från sunset av konkurrerande Google mjukvara där Optimizely var föredraget alternativ samt stora framgångsrika säljinssatser av hela produktsviten på global nivå nåddes den under tisdagen. VD Alexander Atzberger skriver i ett uttalande att anledningen bolaget passerat en drömgräns när många andra har problem gå över 100 Mkr i samma mättal är att:

” – Vår syn är att för att skapa fantastiska webbplatser måste du börja med marknadsföraren och hur hela ditt marknadsföringsteam skapar innehåll som dina kunder finner lockande. Istället för att driva ett silo marketingteam, erbjuder vi en integrerad innehållshantering där alla har insyn i vad andra arbetar med. När du har det, är det enkelt att publicera rätt innehåll. Du kan använda mallar eller skapa helt nya upplevelser för dina kunder. Och då vill du hela tiden kolla om det du gör är att skapa de resultat du vill ha. Det är där testning kommer in. Människor är ganska dåliga på att förutsäga vad som fungerar i en digital upplevelse, experiment ger marknadsförare superkrafter att veta. Det är så vi kopplar samman marknadsupplevelsen med kundupplevelsen.”

Adobe offentliggjorde nyligen sina siffror för konkurrerande Adobe Experience Cloud som MKSE.com skrev om för några veckor sedan. Det reportaget hittar ni här. 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely AI Content Generator skapar både copy, SEO och bild för redaktörer