Oriflame ska nå kunderna personligt på ett unikt sätt, ny e-handels och contentstrategi

In CXM, E-handel, Nyheter, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Oriflame har under pandemin anpassat sin historiska, nära säljrelation till kund för att bli mer digital. Oriflames produkter erbjuds och säljs traditionellt till och med på ett privat mänskligt plan. Den egna e-handelsförsäljningen måste därför motsvara den relationen nu under Covid-19 tider och 2021.

Oriflame släppte sin nuvarande e-handel 2016 på en Azure och .NET miljö med hjälp av den centrala Sitecore CMS lösningen (i sin tur nio år gammal). Fast med frontar inom React och med utökat stöd från Docker, NoSQL och Redis cache, DocumentDB, Lucene etc. Den sköts främst av en hela 150 man stor interactive och digitalenhet inhouse. Oriflame ska sedan årsskiftet även vara en kund av Motillo Growth Team e-handelsstöd.

Vi har mer på samma ämne:  Sitecore börjar leva upp till "världshistoriens största martech-satsningar", ännu ett förvärv

Svenska, kommunikativa managementkonsulterna på Kapero fick [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]i uppdrag att ta fram en ny contentstrategi vid årsskiftet 2020/2021 som skulle passa den nya målgruppsbearbetningen och anpassningen. Arbetet ska ha inletts med en genomgång av aktiviteter med tillhörande utfall på olika marknader. Tillsammans med en identifiering av framtida behov. Content-användning, webb-trafik, trafikkällor, kundresor, målgrupper och köpbeteenden samt SoMe-aktiviteter analyserades.

”– Kapero har en bred bakgrund från olika typer av branscher och kategorier inom marknadsföring men även en lång erfarenhet från mediahus, vilket visade sig vara viktigt i vårt samarbete. Vi har ju en annorlunda affärsmodell men de satte sig snabbt in i den och fann likheter, inspiration och best practice från olika håll i sin erfarenhetsbank.”

Berättar Ulrika Blennow, Senior Director Creative Studio på Oriflame.

Vi har mer på samma ämne:  Replika Software framgångsrika med sin "Pinterest social selling bräda", L'Oréal och LVMH köper in sig
[/ppp_patron_only]