Outfox blir ”linked by iProspect”, säljs för större belopp

In Analys / Statistik, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Sveriges första, och en av de största Google Analytics aktörer säljs idag till Dentsu Aegis Network med VD Mattias Behrer. Outfox integreras med Henrik Lidroths iProspect. Outfox grundades år 2010 och ägs av Lars Johansson och Christoffer Luthman.

Företaget har sin bas i Stockholm med 14 anställda. Outfox är flerfaldigt certifierad partner till Google och Optimizely och kallar sig en av de största återförsäljarna i världen av Enterpriseerbjudandet Google Analytics 360 (som just nu är rätt konkurrensutsatt av t ex Adobe Analytics och Salesforce).

”– Att integreras med iProspect och Dentsu Aegis innebär att vi, utöver vårt nuvarande erbjudande, på ett naturligt sätt kan erbjuda våra kunder fler tjänster och kompetenser inom datadriven marknadsföring. Det innebär också att vi får möjlighet att aktivera den data om kundbeteenden som vi samlar in, i flera olika kanaler som till exempel SEM, SEO, display och programmatiska köp.”

Säger Lars Johansson på Outfox.

Outfox kan behöva hjälp med att växa upp sitt erbjudande. Outfox Intelligence AB visade upp ett resultat om 5,5 Mkr på en omsättning om 28,5 Mkr under 2016. Omsättningen har stadigt ökat med några tiotal procent varje år, men inte i samma takt som t ex produktbolagen eller globala aktörer inom samma marknad.

Intresserade av Salesforce Sales och Marketing Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som TeliaSonera och Volvo. Kontakta oss.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Avaus storsäljare är paketerad marketingOps för 15 Mkr

Leave a Comment