Paradiset.com konkade på Adobe Magento, live igen på Shopify SaaS e-handel

In Adobe Magento 2, E-handel, Lojalitetsprogram, Marketing Automation, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nog var det märkligt att tidsenliga, CSR- och hälsomedvetna Paradiset inte överlevde. Konkursen var ett faktum 23:e mars 2020 och med tanke på ICA-handlarnas och Coops lönsamhet i pandemin som startade bara dagar därefter är det svårt att hitta ett exempel på motsvarande dålig timing. Vi gick dessförinnan bara och väntade på att ett Sverigeetablerande Amazon och förebilden Whole Foods Market skulle snappa upp Johannes Cullbergs Paradiset.

Det kanske är vad innerstadshyrorna av idag gör med större varumärken? Illavarslande för alla tomma retail-aktörer i storstäderna just nu. Förvisso ska det varit Coronapandemin som kraschade vidare finansiering från ägarna för marknadsplatsen. Nya paradiset.com flirtar ännu mer med Amazon och Amazon Prime denna gång genom en affärsmodell som bygger på att kunderna får teckna årsmedlemskap för 59 SEK per månad (lockpris som gäller till sista januari).

Men illa är det även att den gamla plattformen kastas ut då Paradiset

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.