Paradiset.com konkade på Adobe Magento, live igen på Shopify SaaS e-handel

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Lojalitetsprogram, Marketing Automation, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nog var det märkligt att tidsenliga, CSR- och hälsomedvetna Paradiset inte överlevde. Konkursen var ett faktum 23:e mars 2020 och med tanke på ICA-handlarnas och Coops lönsamhet i pandemin som startade bara dagar därefter är det svårt att hitta ett exempel på motsvarande dålig timing. Vi gick dessförinnan bara och väntade på att ett Sverigeetablerande Amazon och förebilden Whole Foods Market skulle snappa upp Johannes Cullbergs Paradiset.

Det kanske är vad innerstadshyrorna av idag gör med större varumärken? Illavarslande för alla tomma retail-aktörer i storstäderna just nu. Förvisso ska det varit Coronapandemin som kraschade vidare finansiering från ägarna för marknadsplatsen. Nya paradiset.com flirtar ännu mer med Amazon och Amazon Prime denna gång genom en affärsmodell som bygger på att kunderna får teckna årsmedlemskap för 59 SEK per månad (lockpris som gäller till sista januari).

Vi har mer på samma ämne:  Shopify går in i Sanity headless

Men illa är det även att den gamla plattformen kastas ut då Paradiset [ppp_patron_only level=”1″]

och Paradiset.com idag öppnas upp igen. För Adobe Magento 2 av den norska PHP-leverantören Visma Trollweb kastas ut för en SaaS baserad kandensisk Shopify med en mängd plugins. Som Webflow CMS, Klaviyo Marketing automation, Fastly och Cloudflare CDN och Hotjar.

Under 2018 visade bolaget upp en förlust på 41,5 Mkr med en omsättning på 115 Mkr. Samma historia som drabbade Paradiset syntes dessutom mitt i högkonjunkturen och bland alla distansbeställningar av mat i uppstickarföretaget Fodi.se.

Vi har mer på samma ämne:  GatsbyConf 2021 lockar tusentals, Shopify, Contentful och Contentstack backar upp
[/ppp_patron_only]