Plazamagazine.se på Atrox CMS för 700:- per månad

In Nyheter, Övriga / Custom CMS by edenstrom9 Comments

Plazas nya webbplats plazamagazine.se har haft premiär. Ska vara den ”första satsningen i sitt slag inom design, arkitektur och mode”. Fem bloggare finns för att locka in besökare; Elin af Klintberg, Salka Hallström Bornold, Peter Reuterwald, Bo Madestrand och Hanna Nova Beatrice. I övrigt en väldigt oteknisk lansering för att vara 2008. Stöd för RSS har implementationsgänget t ex missat.

För idé, design samt produktion av webbplatsen står webbyrån Atrox. CMS vart lilla, och billiga Atroxweb CMS 3 (34 995 kr i startkostnad, därefter 700 kr/mån – prisexempel 1, utan moduler).

Även lite Scriptaculous script (OK grejor) och CSS-paket. Plazas prisbelönta Art Director, Kai Ristilä stått för grafisk form.

Kommentarer

 1. Billigt? Joomla och Drupal t.ex. är ju 34 995 kr billigare.

 2. Billigt? Joomla och Drupal t.ex. är ju 34 995 kr billigare.

 3. Om man vill ha glada amatörer på ett forum kan man ju få hjälp gratis. Men vill man ha professionella webbutvecklare som använder open source-system, så är det ju inget som talar för att de skulle ha värre timpris än någon enskild webbyrå. När jag jämförde 35 000-kronorssystemet med Joomla, så var det bara drag-and-drop som saknades på Joomla – men å andra sidan så har Joomla ett par hundra funktioner som Atroxweb CMS t.ex. inte har. Och det känns också säkrare och smartare att välja ett system med öppen källkod, och som är så väl använt som Joomla. Vem ska överta de tekniska bitarna om den här byrån slutar existera, eller lägger ned utvecklingen av sitt CMS?

 4. Om man vill ha glada amatörer på ett forum kan man ju få hjälp gratis. Men vill man ha professionella webbutvecklare som använder open source-system, så är det ju inget som talar för att de skulle ha värre timpris än någon enskild webbyrå. När jag jämförde 35 000-kronorssystemet med Joomla, så var det bara drag-and-drop som saknades på Joomla – men å andra sidan så har Joomla ett par hundra funktioner som Atroxweb CMS t.ex. inte har. Och det känns också säkrare och smartare att välja ett system med öppen källkod, och som är så väl använt som Joomla. Vem ska överta de tekniska bitarna om den här byrån slutar existera, eller lägger ned utvecklingen av sitt CMS?

 5. Om man vill ha glada amatörer på ett forum kan man ju få hjälp gratis. Men vill man ha professionella webbutvecklare som använder open source-system, så är det ju inget som talar för att de skulle ha värre timpris än någon enskild webbyrå. När jag jämförde 35 000-kronorssystemet med Joomla, så var det bara drag-and-drop som saknades på Joomla – men å andra sidan så har Joomla ett par hundra funktioner som Atroxweb CMS t.ex. inte har. Och det känns också säkrare och smartare att välja ett system med öppen källkod, och som är så väl använt som Joomla. Vem ska överta de tekniska bitarna om den här byrån slutar existera, eller lägger ned utvecklingen av sitt CMS?

 6. Bra svar på detta Slim Shady.

  Det finns även drag and drop moduler till Joomla också samt mycket annat godis. Förstår inte vitsen med att köpa ett mindre CMS system när man kan använda open source.

  Joomlas struktur är säkrad via en stiftelse ”Open Source Matters” vilket borgar för att Joomla alltid kommer att vara open source vilket inte är fallet med alla s k open source projekt.

 7. Om man vill ha glada amatörer på ett forum kan man ju få hjälp gratis. Men vill man ha professionella webbutvecklare som använder open source-system, så är det ju inget som talar för att de skulle ha värre timpris än någon enskild webbyrå. När jag jämförde 35 000-kronorssystemet med Joomla, så var det bara drag-and-drop som saknades på Joomla – men å andra sidan så har Joomla ett par hundra funktioner som Atroxweb CMS t.ex. inte har. Och det känns också säkrare och smartare att välja ett system med öppen källkod, och som är så väl använt som Joomla. Vem ska överta de tekniska bitarna om den här byrån slutar existera, eller lägger ned utvecklingen av sitt CMS?

Leave a Comment