Proof Analytics köper upp bolag, växer inom Automated Marketing Mix Modeling

In Analys / Statistik, CXM, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Omtalade, svenska Proof Analytics fortsätter växa, idag genom förvärv. Det är bolaget Musqot med en egenutvecklad marketing performance management (MPM) mjukvaruplattform som fungerar extra bra med t ex Salesforce molntjänster som blir en del av Proof Analytics.

”Proof är stolta över att kunna addera Musqot, en ledande marketing performance management (MPM) plattform och en ledande Salesforce ISV-partner inom sitt område, till vårt team. Detta förvärv var i grunden kunddrivet: det finns en enorm önskan att förbättra samarbetet mellan marknadsföring och finans, det börjar med planering och budgetering och utöka hela vägen till att skapa bevis på marknadsföringens effekt, affärsvärde och ROI. ”

Vi har mer på samma ämne:  Singapore Airlines väljer Salesforce och Mulesoft för moderniserad resenärskommunikation

Säger Proof grundare och VD Mark Stouse. Proof Analytics kallar sig global ledare inom AMMM, Automated Marketing Mix Modeling. Proof Analytics jobbar med bl a Daniel Wellington, Johnson Controls och Nivea som nya kunder under 2019. Christopher Engman (med en bakgrund på RNB, ABM företaget Vendemore och Climeon och även författare av boken Mega Deals), CRO/CMO på bolaget hoppas snabbt kunna nå ut med den nya tekniken till bolagets svenska kunder.