Rapport från EPiServer Kommundagen, nya Täby, Community 4 och EPiServer CMS 6 launchdate

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det har varit EPiServer Kommundagen på Piperska Muren på Kungsholmen. Cybercom var guldsponsor samt hade en monitor där case kring:

 • EPiServer säkerhet / härdning / pen.test / etc.
 • Test
 • Governance/förvaltning (onshore/offshore)
 • Projektledning / PMP PMO samt
 • Webbstrategi

demonstrerades.

Redovisad i en Prezi (ensam om det under dagen!) ansvarade undertecknad för en av dagens talarsessioner. Där talade jag om mitt fjolårsprojekt (mars – november 2009) där Cybercom ansvarade för projektet när en EPiServer integrerad EPiServer Community 3 (via EPiServer Relate+ paketet) togs fram för fackförbundet Kommunals 530 000 medlemmar.

Det var en helt bildbaserad, ren warstory med överblick om metodik (scrum), konceptframtagande (ta fram en community strategi), team (16 presoner), formgivning (symbolframtagande, webbprofil etc.), teknisk lösning samt bilder tagna vid projektgenomförandet. Är ni intresserade och missade presentationen finner ni alla slides i följande länk.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nova tar in strategichef med bakgrund i Telia, Valtech och Noa Ignite

Kommunpresentationerna i övrigt var mycket verksamhetsnära och byggde på faktiska exempel och statistik. Uppslutningen var stor, strax under 300 deltagare.

Så, några spaningar samt nyheter från dagen:

 • EPiServer CMS 6 släpps nästa vecka. EPiServer själva säger offentligt ”innan slutet av mars”, så det är ingen större hemlighet längre. Tidsplanen som Roger Wirz gäng valt att inte avslöja (för att röja egna utvecklingsförseningar) verkar ha hållt.
 • Hörde att EPiServer Community 4 projektet har startats upp med bl a Peter Sunna (ansvarig UI) och väntas bära frukt i slutet av året.
 • De nya mirroring möjligheterna med CMS 6 som EPiServer nämner titt som tätt är en del av USA-satsningen där global mirroring oftare efterfrågas i större CMS-upphandlingar (även i England). EPiserver har lärt sig att använda nya mirroringen (den gamla sög, erkänner de) hela vägen som ett kostnadseffektivt alternativ till Akamai och Limelight.
 • Valtech, som hade en egen monter, berättade att en Täby taby.se de är stolt över är klart och betatestas internt samt väntas gå live inom kort. Det verkar som gänget även gjort några fina topprekryteringar i Joel Abrahamsson (tidigare Nansen) samt en återvändande konsult (även han från Nansen).
 • Sogeti hade gjort en EPiServerfokuserad kundtidning. Upplaga okänd.
 • Inexor, med nyöppnat systerbolag i Birmingham, har via CSC gjort nysläpp på EPiServer 4 (?) för SAS.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Valtech ny leverantör till Eton

Leave a Comment