Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

In E-handel, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En gång i tiden var nya tidningsreleaser ett återkommande inslag på MKSE.com. Inte minst pga. citat som de DN:s dåvarande webbchef myntade. Björn Hedensjö menade då att designen måste ses över nästa årligen för att DN.se skulle förbli relevant. Det tankesättet gäller inte längre, med ett mer utmanande native/annonsklimat samt att mycket redan är prövat idag. Men här har vi en re-design och ett plattformsbyte att skriva om. Det är klassiska Realtid.se som lämnat sin traditionella plattform och bytt till en WordPress CMS med eget ”RT”-tema. Vidare finns Cloudflare CDN och en Tipser e-handel med en integrerad Klarna checkout.





Därmed överges en enbart fem år gammal Drupal som tog över från en eftersatt Bombus Headline (senare Scoop 6 Editorial system) svensk CMS från 2016. Realtid Media AB omsatte 2,3 Mkr och gjorde en förlust om -12,1 Mkr under 2020/2021. Siffrorna är röda sedan två decennier tillbaka.

Även Affärsvärlden Afv.se bytte redaktionellt till WordPress CMS relativt nyligen.

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  GB.se visar upp nyheterna på ny Unilever Adobe AEM, e-handel för glasscheckar