Richemont digitaliserar Cartier och Montblanc marknadsföringsteamen, ökar merförsäljning per varumärke

In Adobe AEM, Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Mode- och lyxvarumärkeshuset Richemont valde i somras att snabbt byta ut sina kommersiella e-handelsprodukter mot en mer custombuilt mjukvara. För varumärket Montblanc gjorde man t ex det kontroversiella valet att helt skippa e-handelsplattform till förmån för en Alibaba, JD.com, TMall, Farfetch och Amazon Marketplace-fokuserad, egen modemarknadsplats på Yoox plattform. Något få vågat med efter 2017.

Men för CRM och Customer Journey mapping, online marketing och CX generellt är det fortsatt standardiserade produkter som gäller. Och de från Salesforce i form av Salesforce Marketing Cloud och Salesforce Service Cloud. Richemont-varumärket, eller Maison’en, Montblanc ska varit först ut i Marketing Automation piloten med nya typer av KPI:er som trackas i Salesforce. De ska åtnjutit engagement rate som ökade med 18-24% direkt. Hela CartierMaison’en ska försetts med egen direktutskickad adderad information i form av [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]tilläggstjänster och garantiinformation för att öka känslan av värde efter ett köp.

Vi har mer på samma ämne:  Johaug.com vill åt svenskarnas guld på uppdaterad Salesforce Commerce

Generellt ska Richemont i samband med Salesforce CRM-satsningen valt att stärka upp egna marknadsföringsteamet, en mängd ny personal anställdes som hade native omnichannel, digital skills. Egna teamet kan numera löpande mappa och spåra customer journeys med sin Salesforce-förmåga. De olika Maison-teamen använder t ex Journey Builder för att segmentera leads och skicka dem vidare på olika kundresor baserat på vilket varumärke de är intresserade av. Dessutom har resorna internationeliserats. För kinesiska besökare används mer kopplingar till populära sociala nätverk som WeChat och Chatly.

Vi har mer på samma ämne:  Optimizely vinner Birkenstock kontot, nöjda ta över från Salesforce

Richemont tycker sig hittat ett smartare sätt att personligt marknadsföra sig själva och sina varumärken i pandemin med ökad customer acquisition & retention förmåga.

Några trodde att Jaeger-lecoultre.com och Van Cleef & Arpels även de skulle landa på Yoox marknadsplats istället för sin Adobe Experience Manager. Men de ligger kvar. AEM-webben Cartier.co.uk är bommad, men Cartier.com ligger kvar på Adobe Experience Manager CMS.

[/ppp_patron_only]