Riksantikvarieämbetet krävde WordPress CMS för ny webb och intranät

In Featured, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

När ämbetet för första gången på 9 år skulle byta CMS fanns ett tydligt krav, det var open source WordPress 3 CMS som gällde. Utan WordPress i anbudet, inget anbud (!).

Både intranät och den externa webbplatsen ska ligga på WordPress, vilket är unikt i Sverige för en myndighet. RAÄ meddelar nu MKSE.com att denna WordPress kommer levereras av NetRelations team i Göteborg genom Ateas statliga ramavtavtal.

NetRelations har ingen tidigare dokumenterad erfarenhet på CMS:et, men har nyligen lagt till en WP-sektion på egna sajten och anställde för ett år sedan Joakim Megert som listas som ensam WP-utvecklare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ability Partner släpper nytt, väljer WordPress och ny byrå

Intranätets fokus blir en stödjande webbplats med en väldigt bra personalkatalog och även en del sociala funktioner.

Externwebben väntas inte att innehålla mycket nyskapande funktioner men fokus ligger på att göra en bra webbplats med en lätt struktur och ett bra sök. Flexibilitet väntas bli ledord. De söktjänster RAÄ idag har till sina externa webbplatser, till exempel Kringla, Platsr, Fornsök, Bebyggelsregistret med flera kommer inte att integreras i första fasen, utan kommer att jobbas in allt eftersom.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Omniarch fortsätter beställa och konfigurera åt största e-handlarna. Närmar sig 60, öppnar nytt kontor

Netrelations Stockholm projektleder genom Petra Sintorn.Internt blir Monica Ivnäs projektledare, Christina Lingdén delprojektledare för intranätet och Henrik Löwenhamn delprojektledare för externwebben. I projektgruppen ingår även Eva Fadeel och Björn Linde.

Det utfasade CMS-verktyget heter Cuwing och är ett open source-cms egenutvecklat av ett företag som hette Curalia (nuvarande Mogul). Det CMS:et har använts sedan 2004-2005.

Kommentarer

 1. Tack för att du uppmärksammar detta spännande uppdrag! Jag vill bara göra ett par markeringar i marginalen angående det du skriver om NetRelations och WordPress: 
  – NetRelations har dokumenterad erfarenhet av WordPress. Jag tror att du refererar till att det saknas referenscase på vår webbplats, vilket stämmer.
  – Sidan om WordPress på vår webbplats lades inte upp särskilt nyligen. Vårt WordPress-erbjudande har funnits på webbplatsen i mer än två år.
  – Jag vet inte var du ser att Joakim Megert skulle vara vår enda WordPress-utvecklare. Om det är i någon av våra kanaler så får du gärna tipsa så att vi kan korrigera, det stämmer nämligen inte.
  /Anders Wengelin – Ansvarig affärsområdet öppen källkod, NetRelations

 2. Tack för uppdate! Utgick från er egen information där det fanns enbart en ”öronmärkt” konsult  inom WP igår, idag har ni lagt till 6.  http://www.netrelations.se/information/taggar/tagg/wordpress/ 

 3. Okej, tack för svaret! Då var det nog så att vi led lite av slarv på den taggen och att någon av mina flinka kollegor snabbt åtgärdade. Det var nog behövligt! =)

Leave a Comment