Rodebjer siktar på 40% ökad e-handelsförsäljning med AI och Salesforce Commerce Cloud

In AI, ChatGPT, Machine Learning, E-handel, Nyheter, Omnikanal, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Rodebjer bjuder på statistik efter att de flyttade över till en Salesforce Commerce Cloud e-handel för ett tag sedan. På 12 månader ska Rodebjer se en ökning inom sin e-handelsförsäljning:

”– Målet för det här räkenskapsåret är att öka försäljningen inom egen e-handel med 40 procent och hittills är vi helt klart on track.”
Säger Janne Kailan, eCommerce- och omnikanalsansvarig på Rodebjer. Idag utgör e-handeln ungefär 15% av företagets försäljning. Han fortsätter:
”– Vi är ett väldigt litet team och kände helt klart att vi saknade bra möjligheter att växa tidigare. Tidigare krävdes en hel del externa tredjepartslösningar och att vi skötte driften själva. Allt sånt slipper vi nu och kan fokusera på försäljning.”
Plattformen de använt tidigare kändes för tungrodd för ett litet team. Det var en Askås Internetbutik framtagen av Identity Works. Rodebjer har även jobbat med Magneto-fokuserade Lybe. Tillväxtplanerna begränsades då av krav på egen drift och allt för många tredjepartsverktyg som behövdes. Samtidigt gick kommunikationen mellan webb och företagets övriga system långsamt, med stora manuella insatser. För att kunna växa online behövdes ett helhetsverktyg som bättre tillät tillväxt och nya funktioner samtidigt som mer fokus skulle kunna riktas mot den faktiska försäljningen.
Med Commerce Cloud skaföretaget även fått lite skjuts från Einstein, Salesforces inbyggda AI.
”– Vi har automatiserat vilka relaterade artiklar som dyker upp beroende på vilken kund det är som handlar. Istället för att göra den tidskrävande uppgiften manuellt sköter systemet det automatiskt. Jag kan bli lite förvånad över de kombinationer som uppstår, men vi ser riktigt positiva resultat av det.”
I framtiden kommer mer omnikanal. Planerna är allt från in store pickup och att butikskunderna ska kunna ta del av webbsortimentet.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Beyond Retail teamar ihop med Infobaleen AI

Leave a Comment