Panagora, Prismic CMS, Royal Design E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Storm Commerce

Royal Design skrivs om från grunden, pionjär inom headless och Prismic CMS

In E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Storm Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Snabbväxande Royal Design siktar på miljardomsättning i år och håller samtidigt som bäst på att skrivas om till en modernare Storm Commerce och headless e-handelsarkitektur. Byrån Grebban samt konsultgänget på Storm står bakom koncept och arkitektur. Nu berättar teamet och VD (!) Magnus Pettersson mer i detalj om de tekniska valen i den stora nysatsningen.

Den nya omnikanallösningen hoppas de ska bli framtidens melodi för prestandaoptimerad e-handel med full headless-uppbyggnad och ett nytänk med en best-of-breed uppsättning där mjukvara från Storm Commerce, Prismic CMS och Facebooks React.js kopplats samman.

Magnus Pettersson från Royal Design måste representera den nya typens VD när han, utan ansträngning, hyllar plattformarnas:

“Headless CMS concepts with a very solid architectural foundation .. Barrierbreaking view layers .. Best of breed solution with React.js technology.”

Magnus Pettersson kom tidigare från Media Markt och har jobbat med just Storm/Enferno grundarna i flera andra e-handelsprojekt.

React fungerar så klart som frontend och yttre lager, men intressant att se att gänget 2018 valde Prismic CMS som redaktionellt tillhörande verktyg för redaktörerna och produktcheferna inom Royal Design. Ett ovanligt val i Sverige, men då allt fler satsar på headless kanske en term vi kommer få höra mer om under året.

Vi har mer på samma ämne:  Royal Design "bygger Ferrari" med Sitoo Adapter SaaS kassalösning och Storm Headless stöd

Tidigare e-handelsplattformsleverantör till Royal Design var svenska PanagoraVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.