Royal Design skrivs om från grunden, pionjär inom headless och Prismic CMS

In E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Storm Commerce by Martin Edenström

Snabbväxande Royal Design siktar på miljardomsättning i år och håller samtidigt som bäst på att skrivas om till en modernare Storm Commerce och headless e-handelsarkitektur. Byrån Grebban samt konsultgänget på Storm står bakom koncept och arkitektur. Nu berättar teamet och VD (!) Magnus Pettersson mer i detalj om de tekniska valen i den stora nysatsningen.

Den nya omnikanallösningen hoppas de ska bli framtidens melodi för prestandaoptimerad e-handel med full headless-uppbyggnad och ett nytänk med en best-of-breed uppsättning där mjukvara från Storm Commerce, Prismic CMS och Facebooks React.js kopplats samman.

Magnus Pettersson från Royal Design måste representera den nya typens VD när han, utan ansträngning, hyllar plattformarnas:

“Headless CMS concepts with a very solid architectural foundation .. Barrierbreaking view layers .. Best of breed solution with React.js technology.”

Magnus Pettersson kom tidigare från Media Markt och har jobbat med just Storm/Enferno grundarna i flera andra e-handelsprojekt.

Fler artiklar om ämnet:  Grebban byter VD och fokus, får in Royal Design som ny kund

React fungerar så klart som frontend och yttre lager, men intressant att se att gänget 2018 valde Prismic CMS som redaktionellt tillhörande verktyg för redaktörerna och produktcheferna inom Royal Design. Ett ovanligt val i Sverige, men då allt fler satsar på headless kanske en term vi kommer få höra mer om under året.

Tidigare e-handelsplattformsleverantör till Royal Design var svenska Panagora


premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.

Fler artiklar om ämnet:  Grebban vinner tre nya e-handelsuppdrag