Så blir den nya e-handel och omnikanalsatsningen från SIBA, erbjuder Urb-it

In Analys / Statistik, Check out/Kassasystem, Microsoft .NET, Nyheter, Omnikanal, Wipcore by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

SIBA berättar de har gått levande ur elektronikkedjedöden som skördade offer som OnOff och Expert. De kan tom. visa upp ett mindre positivt resultat i senaste redovisningen. Nu ska det även storsatsas på omnikanal och smarta e-handelslösningar. Där återfinns både en hel del nya mätpunkter/KPI:er samt ett nytt allmänt, medarbetaröppet synsätt på hur butik och digital handel hänger ihop.

För detta behövdes en ny e-handelsplattform ansåg Siba. Den har nyligen slagit upp portarna. Fokus har lagts på kundernas önskemål att detaljhandlare skyltar med samma erbjudande i alla försäljningskanaler:

” – En viktig och efterlängtad satsning som gör det ännu enklare för våra kunder att inspireras och hitta just det man söker hos oss. Att kunna erbjuda samma sätt att betala sina varor i butik och e-handel är viktigt och underlättar för våra kunder att handla hos oss.”

säger VD Susanne Ehnbåge som är högst involverad och beställde lösningen.

0Mkr
gick Siba med 2013/2014

För prestanda använder SIBA Cloudfront och eget CDN. Det finns Google Tag Manager till .NET-baserade e-handeln som Star Republic jobbat med. Siba var länge en Wipcore e-handelsanvändare.

Dessutom har det inte sedvanliga alternativet Resurs Bank valts som leverantör av e-handelsbaserade betalalternativ. De ska fungera i alla omnikanalerna (faktura, delbetalning, kort- eller kontobetalning stödjs). Detta då Resurs ingår i samma grupp, Waldirsfären, som SIBA och Netonnet.

Siba.se är dessutom en typ av pilot att leverera inom en timme med Urb-it.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  24HR når nya rekord med Orklas hela varumärkesportfölj, släpper kundklubb

Leave a Comment