Så blir H&M iBeacon projekt i Stockholm

In Nyheter, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

EpiCenter och STING-bolaget Shopjoy har börjat jobba med vissa H&M butiker i centrala Stockholm för att sätta upp iBeacons. Därmed ansluter den svenska modekedjan till aktörer som Coop, Aftonbladet och Unilever som mindre framgångsrikt försökt sig på tekniken tidigare.iBeacons teknik var hypad då den släpptes i samband med iOS7 för två år sedan - men då den ofta kräver både visst native stöd i mottagarens telefon (som att avsändarens egna app finns installerad), att Bluetooth är aktiverat, platspositionering på etc. har...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Har testat tekniken i flera projekt. Shopjoy-gänget är duktiga.
  Problemet är ofta att tillföra tillräckligt stort värde för kunden för att denne ska aktivera BT (som de flesta verkar ha avstängt, alltid). Substituten till tekniken är också ofta många. Sen har vi foliehattarna som sprider desinformation om vad tekniken gör och inte gör.
  Men, det finns goda (hemliga) idéer som snart blir verklighet där tekniken verkligen kommer till nytta!

 2. Intressant och krass analys. Beacons är ingen lämplig lösning för korta kampanjer. Användare hinner inte reagera/förstå/bry sig förrän kampanjen är över. Beacons ska vara fast installerade och den totala lösningen behöver tillföra ett långsiktigt värde. Vi ser väl främst kombinationen digital signage och beacons som intressant just nu, men hoppas också på vertikaler som logistik, sjukvård etc. Se mer här: http://cliqtags.com/apps/cliqtags-beacon-reader/ Vi har också infört geofencing för att kunna hantera de stora yttre ytorna.

 3. Shopjoy, The Incredible Journey, Glimr? Vilket av iBeacon kundexemplen tänkte du på? Det där var 3 olika leverantörer och case 2015 jag listade.

 4. Jag refererade huvudsakligen till sopp-caset, som Mindshare var inblandat i.

  ShopJoy är TIJs beaconlösning, så totalt 2. Därtill erbjuder Abiro (mitt företag) en liknande lösning.

  Inom främst USA finns massor av leverantörer med olika delmängder av fysiska beacons, geofencing, CMS, analys, spårning, installation, fleet management etc. Se https://www.proxbook.com/

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.