Så blir nya TV4 Play på Heroku Ruby Cloud Platform

In iPad, Javascriptramverk, Nyheter, Play-kanal / Multimedia by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

TV4 Play är på gång i en ny version. MKSE.com har fått en tjuvkik. Den nya uppdateringen körs i molnet på Heroku Ruby Cloud Platform, berättar Per Åström.

Det är ännu mer tydligt gränssnitt och en röd ton som gäller. Cover-flow har försvunnit för en carousel-liknande ”avsnitt i fokus-bläddrare”. Men den stora nyheten är så klart att Flash är helt borta. Redo för iPad och co. Filmerna på webben ligger dock fortfarande i en Flash-spelare. Spelaren har fått updates i form av nya kontroller som kräver mindre yta. Videoplaza kör annonserna.

TV4 Play i sin första, Facebook Connect equippade och banbrytande version, släpptes den 23:e april 2008 (originalet ”Replay” 3 månader innan). Så det var nästan på tiden – i webbsammanhang.

Facebook kommentarer via OpenGraph protokollet finns fortfarande med, men nu i undanskymt läge som kräver ett klick (utöver första Facebook Connecten) för att synas.

URL-strukturen verkar vara den samma, förutom att inga Polopoly-lika kopplingar finns med i den senare.

Kommentarer

  1. Hur kommer det fungera med annonser i html5 spelaren. Videoplaza släpper väl snart sin http://goo.gl/V7oD men är inte själva annonsformaten (filmer, swf animationer etc) ett större problem. Hur kommer detta fungera?

  2. Premium är en vidareutveckling av gamla TV4 Play skriven på Ruby on rails och TV4 Anytime (helt API-baserad), hälsar http.tv4.se-Per.

Leave a Comment