Bontouch och Shape slås ihop till Framna, siktar på 2 mdr och börsen

In Android, iPad, iPhone, mCommerce, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska mobilapputvecklingsbolaget Bontouch och danska Shape bildar Framna i en sammanslagning. MKSE.com skrev om den stora affären med den åttafaldiga gasellvinnaren i augusti. Nu tas nästa steg i planen. Ambitionen är att femfaldiga dagens omsättning till över två miljarder kronor inom fem år och bli världens ledande digitala produktbyrå med fokus på innovation, design, utveckling. Detta med kundbolag och framtagna appar för bl a PostNord, SJ, Swish, SEB, Systembolaget, H&M, Skistar, IKEA, Post-it, Novo Nordisk och Essity. Det finns även ett tjänsteerbjudande kallat ”start-up-as-a-service”. Framna får efter detta 400 anställda i sju studior belägna i Sverige, Danmark, Storbritannien, USA och Schweiz. Affären drivs av riskkapitalbolaget Waterland.

0 Mkr
ska det omsättas snart
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

” – Vi har en väldigt stark historik där både och Shape har redovisat jämn tillväxt på omkring 25 procent om året sedan 2010. Nu tänker vi fortsätta att utnyttja vår position på marknaden för att växa vårt team av 400 medarbetare till över 2000 de kommande åren .. Ambitionen för Framna är att vi ska bli världens ledande digitala produktbyrå med en stark position i 8-10 europeiska marknader, USA och andra utvalda internationella marknader. För att nå dit behövs en aggressiv tillväxtplan, vilken har utarbetats tillsammans med storägaren Waterland. Ambitionen är att femfaldiga dagens omsättning på 500 miljoner kronor till över två miljarder kronor inom fem år.”

Säger Mayako Fagerfjäll, VD på Bontouch och nu chef för Framnas svenska verksamhet. Framna är redan etablerat som ett danskt holdingbolag med huvudkontor i Köpenhamn. För närvarande har den digitala produktbyrån studior i fem länder: Sverige, Danmark, Storbritannien, USA och Schweiz. Framnas fortsatta expansion är riktad mot bland annat Tyskland, Benelux, Polen, Frankrike och Spanien.

Joacim Jeppesen, VD för Framna, har en plan för hur man ska lyckas att ta en ledande roll inom sitt område:

” – Vi har en nordisk härkomst, men vill vara världens ledande digitala produktbyrå. Därför ska vi både nationellt och internationellt växa organiskt och förvärva starka aktörer med samma passion för digital produktutveckling som driver oss framåt. Genom att växa med fler antal studios och skapa en kul och sammanhållande kultur kan vi attrahera den bästa talangen på marknaden och bli en global ledare”.

Framna säger sig ha höga målsättningar och utesluter inte en IPO i framtiden.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  IKEA öppnar upp om nya Contentful headless webbarna