Så blir Voice och Röststyrning i Experience Cloud av Adobe

In Adobe AEM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Här återfinns alla nyheter hur svenska företag valt att jobba med Innovation och Prototyping
Se MKSE.com’s uppdaterade lista. Klicka här
Adobe har gjort en, om än liten, satsning på voice och röststyrning. Bolaget, som tidigare totalt spenderat uppåt hundra miljarder SEK på förvärv, köper det sju man stora röststyrningsstartupen Sayspring.

Köpet känns närmast PR-mässigt, så att Adobe kan använda namnet när den viktiga kanalen voice dyker upp i Experience Cloud diskussioner med kund. Bolaget från New York har erbjudit tjänster baserade på öppna API:er från röststyrningsteknologi, men dess grundare och ledning har ingen bakgrund inom området. De kommer istället från utbildningssektorn och från andra startups. De pratar oftast om hårdvara som Google Home och Amazon Alexa.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adobe Experience Cloud inleder året med att släppa ny "headless, API-first" paketering

Röststyrning är även en del när Adobe visar upp en prototyp för VR-kontroll av sin Experience Cloud dashboard. Där vill de att man ska använda sin röst för att i VR skapa rapporter för egna ledningen.

Över var sjätte amerikan äger idag en smart högtalare som Alexa (som står för 69% av alla enheter) och tekniken har även licensierats ut till alla möjliga tredjepartsanvändare inom bilindustrin, PC- och TV-tillverkare. Den tillväxten slår tom. när de smarta mobiltelefonerna först kom.