Så ser EPiServer 7 Falcon CMS ut

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: Nya gränssnittet för EPiServer, kodnamn Falcon, även känt som EPiServer CMS 7 har avtäckts av Peter Sunna samt UI-teamet från Stockholm.

http://world.episerver.com/PageFiles/113676/EPiServer7_2.png

För första gången sedan version 4 är nu den kariktaristiska vänstermenyn ej ett upplyft val för EPiServer-redaktörerna. Menyn finns kvar, men göms automatiskt när den inte används. Samma sak gäller toppmenyn, som genom ett klick fälls ned.

Inte helt olikt WordPress båda val för topp- och vänstermenyer i version 3 (som släpptes för nästan exakt 2 år sedan).

Utöver det satsar EPiServer, kodnamn Falcon, på en mängd olika ”notifierande egenskaper”. Som popup-information om senare versioner av innehåll som redigeras, pop-up info om undo-möjlighet osv. Det finns helt enkelt en hel del meddelanden och budskap som ”poppar fram” i dialogrutor och topp-bars. De typiska ”EPiServer-flikarna en mass” har fått alternativa bekräftelser.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  100 000 SEK i lägre lön, betalningsviljan för UX:are sjunker snabbt

En ny gul grön (projektorn på Clarion Hotell var så dålig att den såg gul ut!) färg har även introducerats här och där. Den används för att påvisa vilket innehåll som editeras i meny och samma gula färg används även vid mouse-over av block i in-site editing mode.

Med förvärvet av Truffler har även sök blivit en viktig del för att hitta innehåll, sidtyper och annat.

Innehållet ska även vara uppbyggt kring blocks (Composer) samt med ett ”enhanched PageTypeBuilder” tankesätt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Internationell SAP-partner vill åt svenska headless commerce, CDP och CX projekt

En stor förändring för EPiServer, som strukturerats på i stort sett samma sätt i 10-12 år. Förändring är dock nödvändigt, men det som syntes denna torsdag var inte alltför olikt nyss nämnda WordPress eller hur t ex Adobe CQ5.5 väljer att låta redaktörer navigera.

Till EPiServers försvar ska nämnas att det bara finns så och så många sätt att bygga navigering i ett CMS på.

Leave a Comment