Så transformerade Kronans Apotek snabbt hela sin marknadsavdelning, köper in nytt DMP med AI

In CDP, DMP, Check out/Kassasystem, CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Kronans Apotek strävade efter att snabbt digitaliseras. De anslöt sig till de kunder som i sitt ”Marketing Transformation” arbete adderat den snabbväxande digitalbyrån Curamandos team till egna marknadsavdelningen.

I ett nytt case berättar apotekskedjan att de istället för att rekrytera egen digital marknadskompetens valde att addera ett expertgäng. Curamando fick övergripande ansvar att utveckla e-handeln och att bygga ett team av specialister som ansvarade för strategier inom inköp, produktsortiment och prissättning, trafik- och kundförvärv, konvertering, CRM samt lager och logistik. Kronan är en SAP hybris användare (tillsammans med Smilehouse, Ottoboni och iStone) sedan hösten 2015.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Apotektet envisas med Metaverse trots tekniska utmaningar, McDonald's väljer Roblox

En plan för kunskapsöverföring och inklusion/avveckling av konsulter genom rekrytering av egen personal togs även fram. Under 2017 ska Kronan Apoteks onlinebesök ökat mer mer än 150 procent och e-handelsförsäljningen steg med 69 procent.

En annan nyhet från Kronans Apotek och CMO Emelie Friis berättar att de just införskaffat ett ”data enablement” och DMP från amerikanska Sizmek.

De ska låta sin annonsering bli dynamisk med en ny typ av AI-optimering. Förhoppningsvis för att ta hem och spara in på mediabyråernas marginaler. Kronan har idag Hear Mediabyrå som mediepartner.

”– Vi gläder oss att Kronan Apotek valt att samarbeta med oss när det gäller att utnyttja AI i sin marknadsföring. Genom att låta AI:n välja vilken produkt som skall visas i annonsen får mottagaren rätt annons och kampanjen får ett bra genomslag.”

Säger Magnus Johansson, Nordenchef Sizmek.