Salesforce blev röst för anställda, skapade nyskapande Absolut reklamkampanj

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Pernod Ricard och varumärket Absolut Vodka berättar att de fortsätter rulla ut Salesforces olika produkter på sina aktiva marknader. Senaste tillägget är ”väggen” och chattstödet Community Cloud och Chatter som används mellan dryckesbjässen samt en lång rad av distributörer och underleverantörer för att förenkla och strömlinjeforma kommunikationen. Hela 17 000 anställda i 80 länder ska nu använda stödet för att kommunicera med just sina kontakter inom återförsäljarledet.

Dessutom har Pernod Ricards säljare försetts med en egen Salesforce mobilapp som kan nå viktig information inom sälj och information snabbt och vart de än är. Ett exempel på hur appen och Chatter används ska vara en kampanj från Brasilien som togs fram av en junior anställd vid en lokal marknadsavdelning. Hon använde egna mobilkameran men slutmaterialet blev ”viralt” internt och slutade med att bli en hel riktigt reklamkampanj.

“We can use Salesforce for instant and real-time access to information no matter where we are. It’s a tremendous leap forward.”

säger Alexandre Ricard, CEO på bolaget.