Salesforce skapar nya pandemi Quick-Start tillägg, ser sin framtid inom B2B

In E-handel, Nyheter, Omnikanal, Salesforce, Sitecore Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salesforce Commerce Cloud VD:n Mike Micucci tror att retail och butikerna behöver en ny typ av accelerator och stöd då de vill återvända till fysisk handel igen någon gång i sommar och höst. Därför har SaaS-mjukvarubolaget släppt fyra nya paket av tjänster som ska snabbstarta verksamheterna igen:

  • Quick Start Commerce for D2C Consumer and Essential Goods
  • Quick Start Commerce for Grocery and Food Service
  • Quick Start Commerce for B2B
  • Quick Start Commerce for Buy Online and Curbside Pickup

”- Vi behövde få till programvara för att göra detta. Så vi designade dessa fyra snabbstartpaket. I huvudsak var hela modellen att vi måste få verksamheterna igång på några veckor, inte månader. Målet var bokstavligen att få kunder upp på två veckor, och erbjuda programvara, uppenbarligen vår molnbaserade e-handel och ännu viktigare det inkluderade ett paket med tjänster, ”

Säger Mike Micucci. B2B var ett av de fyra paketen. Inte fashion eller big brands. Salesforce Commerce excellerade även i senaste Wave för B2B e-handel som avslöjade förra veckan. Det inte minst tack vare det senaste 12,9-miljardersförvärvet i kontanta medel av B2B-inriktade företaget Vlocity. En affär som väntas godkännas slutgiltigt idag måndag. Trots att det rörde en tidigare delägd firma, helt baserat på egen Salesforceteknik, som dessutom backades upp av Salesforce Ventures ska affären ha imponerat på Forrester så pass att den skickade upp SaaS-produkten i toppen av B2B Wave’n.

Vi har mer på samma ämne:  Fazer fortsätter investera i Salesforce, utvecklar D2C modell

Salesforce köpte även CMO Club B2B i mars, strax innan pandemin bröt ut. CMO Club är ett Content Marketing och mediaföretag som inkluderar hela 650+ CMO-medlemmar inom sektorn från 30 olika länder.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss