SAS och ICAs satsning på BannerFlow och fokus på digital masspersonalisering hyllas

In Adobe AEM, Content Marketing, CXM, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under onsdagsförmiddagen stod Nordic Morning på SIME Summer scenen i Epicenter Stockholm. Bolagets Head of Owned Media/Innovation Lead, Scott Roemermann, med en bakgrund i SEO-byrån Klikki pratade om hur marknadsavdelningar och team kan och bör börja förbereda sig och börja ställa om sig för kommande stora förändringar.

Som de ökade, individuella kundkraven på högst relevant personalisering av innehåll som redan idag krävs av konsumenterna för bibehållen eller ökad varumärkeslojalitet. Eller de tekniska skiften och nya plattformar som krävs för att hantera beteendeförändringen. Hur läggs allt upp i nya typer av arbetssätt och workflows?

Denna typ av kommande masspersonalisering sköttes enligt Nordic Morning och Scott just nu bäst i Sverige av två aktörer som togs upp på scen. Scott visade bland annat upp skärmdumpar från arbetet inom:

  • Flygbolaget SAS som enligt Scott redan idag jobbar med ”mass personalisation” på sin 1,5 år gamla Adobe AEM plattform. De fick bra betyg för sitt förberedande arbete (som MKSE tidigare skrivit om här och här) där det gick att skapa miljontals variationer av Åkestam Holst ”We are Travelers”-reklambudskap baserat på vilket land mottagaren befann sig i, vilket språk eller i vilken kontext (tid på dygnet, i samband med prime TV reklam, etc.) det handlade om.
  • Dessutom fick ICA ros för sitt arbete på dagens tekniska plattformar som Episerver och Oracle ATG (som idag sköts tillsammans med Publicis.Sapient/Digitaslbi och Doberman). Men den tekniken nämndes inte vid namn, här var det framförallt ”mediabyrå-dödaren” och svenska inhouse-marknadsavdelningarnas nya favorit BannerFlow (som även var på plats och talade genom ​VD Nicholas Högberg) som lyftes fram. ICA och ICAx ska redan idag ha ett aktivt arbete pågående där all digital annonsering (främst just då banners) men även hela ICA.se’s yttre externwebbsdelar redan idag gick att personalisera individuellt. Baserat på en mängd in-data från CRM och CX-realtidsdataindrivningar och mätningar.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tuffast för UX och Design Thinking, byråer sparkar hälften av alla anställda

Nordic Morning har inte tidigare officiellt jobbat med något av de nämnda kontona. Även om de har en styrelserepresentant med bakgrund i ICA.

Alla AI / Machine Learning investeringar och digitala projekt som pågår runt om i Sverige

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.