Semcon satsar på iPad med Tidningskompaniet

In iPad, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Samtidigt som iPad och de andra, osynliga och oftast inte i Sverige släppta ”paddornas” absoluta hype-trend peakat enligt analytikerfirmorna så skriver DM att Semcoms kundtidning Future by Semcon av Tidningskompaniet släpps som iPad -app.

Det sker snart, i början av november. Tillverkaren började satsa på dessa typer av magasin för några veckor sedan.

En av initiativtagarna är Anders Atterling, IR- och PR-chef på Semcon. Fler titlar väntas komma i år.

Även Bonniers kundtidningsförlag Spoon med sitt publiceringssystem Mag Plus för digitala tidskrifter satsar på samma sak. Andra som producerar för iPad är Apegroup (så klart), DigitalProvider samt egentligen alla som producerat för iPhone (MadinSweden, iPhone-utveckling, HarbourFront, Lonely Duck, The Mobile Life, MonteRosa, FrontCell, Fjuff, EPiCore, Doctor Entertainment, The App Factory, Aggressive Development,Rebisoft och Wizmobi). Sedan finns så klart de internationella konsultförmedlarna som:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Semcon lanserar Aleido, bolag inom "digitala eftermarknadslösningar" med 850 anställda

Kommentarer

  1. Nu finns iPad-versionen av teknikkonsulten Semcons kundtidning Future by Semcon tillgänglig för nedladdning i App Store. Magasinsapplikationen har utvecklats av Tidningskompaniet som även producerar pappersversionen av Future by Semcon.

    – Vi har noga studerat de första digitala magasin som släppts och inspirerats av det som är bra och skippat det som är dåligt, berättar Peter Mohlin, VD på Tidningskompaniet. Vi är mycket nöjda över resultatet och tycker att vi har hittat en bra balans mellan snygg design och enkel navigering.

    Se film om iPad-versionen av Future by Semcon:
    http://www.youtube.com/user/tidningskompaniet#p/a/u/0/mlFsD1KmHzE

Leave a Comment