Sent omsider tror SiteVision på molnet, släpper SiteVision Cloud

In Cloud / Förvaltning, Optimizely/Episerver, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

SiteVision har lanserat SiteVision Cloud, en ny tjänst för att hantera sitt CMS som en molntjänst.

SiteVision Cloud ska vara en satsning för att främst bespara kunderna från ett teknikberoende.

Det krävs inte längre krävs implementerings-, drifts- eller förvaltningskompetens in-house bland SiteVisions java-kunder. För kunder innebär tjänsten bland annat att de undviker de krav på teknisk specialkompetens och kapitalinvesteringar som krävs för effektiv drift och förvaltning av sina webbpubliceringssystem.

SiteVision Cloud innehåller även lastbalansering och säkerhetslösningar. Kunderna betalar endast för de tjänster som användes, oavsett trafikmängd.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tombolahjul, egna valutor, beslutsstress och röststyrd MR-design - E-handelsinnovation 2023 via Kina

SiteVision driftar inte molntjänsten i ett större, världstäckande moln som Amazon, Rackspace Cloud Servers eller Jelastic. De kör från hyrda datacenter i bergrum på två ställen i Sverige.

Örebroföretaget hoppas det minskade teknikberoendet ska vara en anledning att stanna kvar på CMS:et för dagens kundskara. Kanske inom offentlig sektor där t ex 40 procent av Sveriges kommuner är SiteVision användare. Beställare som kan tänkas vilka slippa debattera java SOE krav och licensavgifter med egna IT-enheten.

EPiServer gjorde samma resa med egna EPiServer Cloud, ”EPiServer på kran” från i april 2011. Även det en egen-driftad (ej elastisk på Azure, AWS/EC2 eller motsvarande) resa det idag inte talas alltför högt om. Även om produkten som snabbast nämndes vid årets partnerdagar som ”något som rullar på”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Cellbes anpassar och utbildar sig inom marketplaces, jobbar dedikerat med returgrad

Allt nytt om molnsatsningar för CMS/webb hittar ni här hos MKSE.

Kommentarer

  1. Sitevision har funnits tillgänglig som molntjänst hos hostingleverantören Internetborder i över 10 år, har ni missat det?!?

  2. Vad är definitionen på en molntjänst undrar jag. Är det att man kan betala en månadskostnad för något istället för att köpa det? Är alla webbhotell molntjänster? Har det inget med tekniken att göra?. Det är mina i-landsfunderingar :)

Leave a Comment