ServiceNow bygger ny typ av smartare chattbot, integrerar uppköpt teknik

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

ServiceNow gör en satsning på riktigt intelligenta chattbotar i nya ServiceNow Virtual Agent. ServiceNow tror de kommit på ett nytt sätt att kombinera naturlig konversationsteknik med automatiserad problemlösning i realtid.

För detta används bolaget Parlos teknik, ett köp som offentliggjordes i maj. Med Parlos teknologi kan användare av lösningen träna chatboten att förstå jargong och tekniska termer, vilket ska vara en kritisk faktor för att göra konversationen enklare, mer naturlig och mer användbar.

Under det kommande året planerar ServiceNow att ytterligare fördjupa förståelsen för NLU (natural language understanding) i Virtual Agent för att den full tut ska kunna hantera den stora utmaningen för AI-tjänster, att förstå och tolka nyanser i det mänskliga tal- och skriftspråket.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Integrationsbolaget utökar "Return on intelligence" AI-erbjudande, kopplar upp NVIDIA AI-superdatorer

Utöver möjligheten att bygga egna konversationer finns ett antal förinstallerade och anpassningsbara standarddialoger i Virtual Agent. Exempel på dessa är:

  • IT: Vanliga helpdesk-förfrågningar som exempelvis att återställa lösenord, skapa ärenden, godkännande och kontroll av driftstörningar.
  • HR: Förenklar för anställda att få svar eller skicka in önskemål om ledighet, undersöka lönestatus och uppdatera information.
  • Kundservice: Skapa case för produkter eller ordrar och hålla koll på produktstatus.

Allt som händer med Chatbotar i Sverige

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.