Shopify avslöjar framtiden för större kunder, headless och Commerce Components

In Commercetools, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Sanity, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Den stora Shopify reveal’en var inte de nya SEM- och annonskopplingarna mot Meta och Google Ads men den nya headless-strategi som bolaget fram tills nu enbart förespråkat i pereferin. Men som under 2023 och med headless commerce / composable commerce framgångar internationellt allt mer verkar bli core även för kanadensiska Shopify.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Shopify berättade senare på natten att större kunder ska få nya sätt att integrera Shopify ”individuella komponenter” med sina egna system i tech stacken.

“För första gången ger vi världens största retailers tillgång till Shopifys component infrastructure .. Commerce Components by Shopify öppnar vår infrastruktur så att enterprise retailers inte behöver slösa tid, ingenjörstimmar och pengar på att den ehandelsbas Shopify redan har fulländat .. Commerce Components låter i själva verket stora varumärken handla och välja de Shopify-verktyg som passar bäst. Den är optimerad för återförsäljare som föredrar att använda enskilda komponenter i Shopify på ett a la carte-sätt – och integrera dessa komponenter med resten av sin commerce stack.”

Säger Shopifys ansvariga Harley Finkelstein. I praktiken innebär det att en pandemi storkund som Lindt eller enbart kan välja att använda Shopify Checkout component’en frigjord via ett API. Precis som Commercetools flera hundra API:er för många år sedan nu frigjordes för matvarujätten REWEs behov.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Netlify headless får 22 mdr värdering, anledningarna till hysterin

Enligt Finkelstein ska fördelarna med Commerce Components by Shopify vara:

  • Flexibility & Choice: Ett mer flexibelt API.
  • Performance, perf och prestanda (den har vi hört förr)
  • Tillgång till egna ekosystemet och alla komponenter samt samarbeten som återfinns i Shopify App Store. Där finns idag över 8000 plugins.

Shopify tycker själva att det är en naturlig utveckling då bolaget initialt byggdes som en anpassad SaaS lösning för SME kunder och kundtyper att snabbt sälja online och för D2C. Mattel är en första pilotcase och storkund för den nya Enterprise anpassningen. Commerce Components by Shopify kommer främst erbjudas till just större retailers som nyss nämnda kund.

Tidigare i somras blev även Shopify delägare i norska Sanity headless. Egna Shopify Hydrogen hade det i somras varit rätt tyst om sedan produkten först utannonserades i juni 2021.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

     

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Efter två års pandemierfarenheter och fördubblad försäljning, Lindt D2C e-handel byggs om