Skatteverket lanserar eget AI inför deklarationen

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Skatteverket har släppt loss sin egna AI robot och stöd inför deklarationen. Det är en egen chatbot och ”digital Skatteverket medarbetare” som snarlikt de hos SEB och Nordnet på ett innovativt sätt ska avlasta kundtjänst och support inför den intensiva tiden fram till början av maj.

Skatteverkets samtliga 10 000 anställda ska kunna använda sin nya ”digitala medarbetare” för att snabbare ta del av och förmedla vidare olika svar om deklarationen och skattesatser.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fältservice, vägledning och snabbsvar i Oracles stora AI-uppdatering

Pelle Stridh med titeln AI Business Architect på Softronic berättar vidare att Skatteverkets det senaste året ska ha utbildat flera egna ”AI-Trainers” som nu ska ta del av utfallet från en del interna tester och försök. Utöver Softronic ska Capgemini och Skatteverket IT varit delaktiga i utvecklingen av AI tjänsten.

Intresserade av Sitevision CXM?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.