Skatteverket och Arbetsförmedlingen bygger ut Salesforce Mulesoft satsningar

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Innan förvärvet av Mulesoft för exakt två år sedan hade nog inte Salesforce-gänget i, dåtida Sverigekontoret Hitech-building, tänkt sig att jobba speciellt intensivt med varken open source partnern Redpill eller offentlig sektor-kontot Skatteverket. Men Mulesoft var precis vad Skatteverket bestämde sig för att använda för att råda bot på de egna integrationerna och för att få en fungerande gemensam systemstack.

De har på senaste tiden kopplat ihop en mängd system och tagit fram nya innovativa tjänster o sin egen ”API-ekonomi” med öppna API:er och datainsamlingsmodeller. Skatteverket använder MuleSoft Anypoint Platform™ för att bygga en standardbaserad arkitektur med API hantering och grafiskt mappa egna datan. Redpill Linpro Stockholm är en av leverantörerna till Skatteverkets installationer av Salesforce integrationsmjukvara.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ChatGPT får direkt påverkan på flera martech och IT-yrkesgrupper

Skatteverket ansluter därmed till sin gamla parhäst inom offentlig sektor, Arbetsförmedlingen, som även de jobbar med den amerikanska ”Enterprise Hybrid Integration Platformen” Mulesoft som egen övergripande integrationsplattform sedan ett tag tillbaka.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss