Skistar och EQPE köper in nya system inför skidsäsongens slut

In Centra, CRM Customer Relationship Management, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Lojalitetsprogram, Nyheter, Storyblok by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Förra vintern spreds nyheten hur Skistar valde satsa på en Centra med Storyblok CMS för egna klädmärket EQPE. Framtagen tillsammans med nya partners i Made People och Omniarch. De båda jobbar kvar och den satsningen har kompletterats med en del tillägg och tekniska nyheter inför 2024 års lov och skidresor.

0 Mkr
omsatte Omniarch senaste bokslutet
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Omniarch berättar bl a att Voyado Elevate lagts till som verktyg för smart e-handelssök och merchandising, Turnr finns för returhantering, Testfreaks för recensioner och även en koppling mot Ongoing WMS ska ha lagts till nyligen.

” – Ett av de primära målen med en egen e-handel för EQPE var att bygga upp en närvaro på andra marknader än Skistarshops befintliga marknader. Därför lanserade vi tidigt sajten i andra länder utanför Norden såsom Tyskland, Österrike, Frankrike, Holland och Italien .. vi utförde lönsamhetsberäkningar för varje marknad istället för att se enbart till helheten, vi ökade vårt lokala fokus på affärerna i Tyskland och Österrike, såg till så att kanalerna för marknadsföring samspelade och fokuserade på att bygga upp en kunddatabas för den viktiga bearbetningen mellan köp. Vi satsade även på att med hjälp av SEO öka den organiska trafiken och försäljningen med lägre CAC.”

Säger Mia Kamlén, seniorkonsult på Omniarch. Omniarch ska under 2024 tagit över säljansvaret och förvaltningen av e-handeln.

Det är en internationell satsning på e-handeln för EQPE-varumärket och eqpestore.com som ersatte gamla Skistarshop på en annan plattform framtagen så sent som 2019 av Valtech. Skistar jobbar annars väldigt tätt med Ninetech gällande Optimizely CMS etc.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tietoevry Tech Services introducerar AI till Systembolaget.se vinupplevelse