Snowflake vill se Data Sharing inom Covid-19 mellan sjukhus i Stockholmsregionen, värdefull data som kan säljas vidare

In CDP, DMP, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

AWS-, Azure och GCP-okänsliga multicloud:et Snowflake har berättar om sitt uppdaterade Snowflake Data Marketplace-initiativ där de samlat på sig enorma mängder data och analys inom Coronarelaterade pandemihändelser. De inkluderade, Covid-19-relaterade datakällorna innehåller t ex flera typer av realtidsdata insamlade från pålitliga och strukturerade toppkällor som WHO och John Hopkins-universitet. Dessutom finns mängder av olika typer data över antalet smittade kombinerade med data om befolkningstäthet och även geolokalisering.

För globala bolag tror Snowflake att denna information kan vara avgörande vid planering kring när kontor och butiker på olika platser i världen ska öppna igen. Eller för att förutse hur försäljningen [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]kommer att påverkas i olika länder och regioner.

”– Jag ser även stor potential för ”data sharing” mellan olika sjukhus i Stockholmsregionen som exempel. Då skulle personalen kunna få information om lediga intensivvårdsplatser i realtid i en dashboard istället för genom telefonsamtal mellan sjukhusen. Detta är lättare att överblicka och innebär mindre belastning för personalen .. Det är värdefull data som kan kombineras och visualiseras för viktiga insikter om den egna verksamheten, och som de även kan sälja vidare.”

Säger Sam Bäcknäs Senior Sales Engineer på Snowflake i Sverige.

” – Datan är redan förberedd för analys när den ligger på vår plattform vilket gör informationen lätt att hantera. Den är även enkel att kombinera med sin egen data för att skapa en bättre bild över sin verksamhet .. Genom att binda ihop data på Snowflake Data Marketplace över antalet smittade med exempelvis befolkningstäthet och väderinformation kan man göra prediktioner om hur smittspridningen kommer utvecklas.”

Fortsätter Sam i ett eget uttalande. Det är vågat av nyligen noterade Snowflake. Ämnet är känsligt på flera sätt och det är mycket ovanligt att både blanda in medicinsk och medborgarkänslig data tillsammans med en helt öppen, kommersiell marknadsplats. När Adobe skapade en egen CX-marknadsplats Adobe Audience Manager redan våren 2015 för olika typer av kommers- och kunddata (betydligt mindre känsligt) togs det inte emot positivt i ett redan på den tiden väldigt GDPR-känsligt Europa. Detta initiativ känns flera nivåer mer utmanande av det amerikanska företaget.

Vi har mer på samma ämne:  IFK Göteborg följer i AIKs spår, köper in Data Talks CDP

[/ppp_patron_only]