Spotify toppar App store, men hur många goes premium?

In iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Spotify iPhone har det interna Appstore-releasedatumet 26:e augusti. Men officiell lansering skedde först i måndags. Och inom 24 timmar från lansering intog Spotify förstaplaceringen på iPhone App Store Top 25 Sverige. Blocket är nere på en 6:e plats och nya Facebook 3.02 är inte högre upp än 9:a. Nya Hemnet app’en har redan trillat ned till en 15:e plats.

Vad krävs för att toppa App store? Det avslöjade MKSE.com för ett halvår sedan. Inte så mycket, i Sverige räckte det med 4900 nedladdningar på en vecka.
spotify_top_25

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Twoday Sverige köper upp UX-bolaget Annevo, ska bli mer fullservice

Användarnas betyg på app’en är bra för att komma från 759 ratings. 4 stjärnor av 5.

Det spekuleras vilt i antalet premium abbonemang som nu kommer aktiveras på Spotify.com. Men MKSE.com undrar även hur många som laddade hem, men snabbt avinstallerade app’en då de inte kände till månadskostnaden.

Spotify.com ligger på en WordPress med en egenutvecklad WordPress plugin för e-handel kallad Payment. En plugin de varit noga med att copyrightmärka med Spotify AB. Spotify.com ligger fortfarande på en WordPress 2.0.12-alpha. Antaligen på grund av den egenutvecklade betalplugin’en.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Dreamforce rundown i kubik på Salesforce Innovation Day, kunder på plats

Spotify får därmed akta sig för permalink-hacket som drabbar äldre WordPress versioner än version 2.8.4. MKSE.com är numera uppdaterad.

Kommentarer

Leave a Comment