Stendahls och Awaves nya ägare köper upp flera byråer

In CXM, Drupal, Martech, Nyheter, Online Marketing, Open source PHP, TYPO3, Umbraco, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är fler närverk än svenska Äleven och ARC samt norska NoA och Nova som kör hårt över hela norden. Från Europa och Belgien kommer gruppen iO (tidigare Intraco Group) som vill expandera snabbt i Benelux och Norden. Siktet är bl a inställt på Sverige, vilket vi såg när Stendahls och WordPress/Drupal-fokuserade Awave togs över förra året. Stendahls har just presenterat monstersiffror där byråintäkten uppgick till 175 Mkr, en ökning med 30 miljoner kronor sedan 2020 års bokslut. Rörelseresultatet ökade med 50 procent till 39 Mkr.

Alla svenska kunder som handlat upp Drupal på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade Drupal/Acquia open source sektion. Läs allt här.

Just nu är gruppen drygt 2 000 anställda, en siffra snarlik den hos nyss nämnda grupper. iO gjorde precis sitt första uppköp i Danmark i form av Peytz & Co, som kallas en av ledarna på den danska marknaden med runt 100 anställda. Även Peytz är en open source PHP fokuserad aktör med Drupal, WordPress, Umbraco och TYPO3 i fokus (som på Awave och hos det motsvarande initiativet Digitalist). På den första har byrån historiskt varit en drivande part inom Drupal-communityt. Även om en transformation mot creative och service design skett de senaste åren. En av de största kunderna är Grundfos.

”– Stendahls var först i Norden och att nu få sällskap av en fantastisk byrå som Peytz & Co är ett bevis på att iO menar allvar med sina investeringar i Norden. Jag ser fram emot att vi nu ökar takten i satsningen.”

Säger Henrik Segergren i Göteborg, numera Growth Director, iO Nordics, tidigare bl a VD på Stendahls sedan 23 år tillbaka.

”– Precis som i Benelux börjar vi med att byråerna i Norden är ”a part of iO”, men målet är tydligt – vi kommer alla att bli iO fullt ut. På sikt kommer vi jobba och agera som en byrå tillsammans – under varumärket iO.”

Säger Karin Engdahl, Brand Lead iO Nordics.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Åbro Bryggeri släpper ny varumärkesidentitet och handlar upp nya digitala stöd

Även Emakina som shoppat reklambyråer i Sverige (mer i rollen som IT-konsult dock) kommer från Belgien.