Stendahls ägare Intracto Group köper upp webbyrån Awave, fler förvärv på gång. 1500 anställda

In CXM, Drupal, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: MKSE.com får veta att utöver Apegroup/UMain förvärvet och de andra byråförvärven som redan presenterats under hösten 2021 pågår många, fler upphandlingar, due diligence utvärderingar och byrå- samt bolagsförvärv. Flera av dem långt gångna och i sin slutfas. Inte sällan gäller det äldre webbyråer med en etablerad kundlista och både röda samt svarta siffror i senaste fem årens årsredovisningar. Tolkningsbara siffror som gynnar både köpare och säljare.

En sedvanlig snygg kostymbild med lagom distans finns också

En av dessa klassiska webbyråer blir nu granne med Stendahls nya ägare. Det är webbyrån Awave, främst fokuserad på med budgetprojekt och inte sällan Drupal, Umbraco open source och WordPress, som Stendahls nya ägare Intracto Group tar över för att ta nästa steg i Skandinavien. Awave består av 55 anställda. Tillsammans med det tidigare förvärvet av fullservicebyrån Stendahls, innebär detta att Intracto Groups team i Skandinavien nu består av över 180 medarbetare. Intracto i sin tur har för närvarande 1500 anställda på tio olika orter i Belgien, Nederländerna, Sverige och Danmark. Satsningen är inte helt olik den ett annat belgiskt bolag försökte sig på några år sedan då Emakina gick in i Sverige och Skandinavien.

– Detta innebär bara fördelar för såväl vår personal som våra uppdragsgivare. Vi blir nu en del av ett större team, med fler talanger och bredare kompetens, vilket kommer att hjälpa oss att göra ännu bättre jobb, med större effekt, för våra kunder. Våra kunder har mer och mer efterfrågat att vi ska kunna ta ett större ansvar, även för marknadsföring och kommunikation, något vi nu enkelt kan svara upp mot. Tillsammans med våra kollegor inom Intracto Group vill vi nu bli mer relevanta och starkare än någonsin.

sägerDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stendahls och Awaves nya ägare köper upp flera byråer


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon