Storyblok delade just ut miljoner i cash till svenska teknikpartners, ny co-Creative 16 Mkr fond

In Contentful, Contentstack, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Storyblok by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Storyblok headless CMS-stöd och Thomas Peham har just delat ut de första innovations- och kreativitetsutbetalningarna om initialt 110 000 SEK till sex, bland annat svenska, implementationspartners. Pengarna kommer från en ny fond på omkring 16 Mkr för ”co-marketing ideas” som CX/CMS-systemet vill bjuda på för att locka in nya användare och i längden kunder. Det enda som krävdes var att deltagande byrån var en Storyblok Certified Partner, som uppnås utan initial försäljningsinsatsDet finns idag enbart 96 partners så chansen för byråerna att ta hem hundra extra lax till helgen var även rätt stor. 

Alla svenska kunder som handlat upp Commercetools på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade Commercetools-sektion. Läs allt här.
Vinnare 2022 som meddelades idag var:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Coca-Cola köper in Commerce Layer, Contentful och Algolia e-handel. Utvecklingsmarknader driver D2C

Andrapriset på 80 000 SEK fick samtidigt dessa ”runnerups”:

  • Nordic Web Team
  • Hide and Seek Digital
  • Touchwonders
  • TOWA. the digital growth company
  • EBCONT
  • Nouvelle Vague
  • Ultro
  • Conspire Agency
  • Lift Interactive

Att, likt en rapartist från scen, kasta pengar på tekniska implementationspartners är en ny trend som även svitaktörer och andra riskkapitalstärkta uppstickare ägnar sig åt i år för att locka över företag och deras värdefulla utvecklare till just sin teknik och plattform. Vanligtvis har bidragen gått till ”co-Sales/events efforts” samt till ”co-marketing efforts” och brukar basears på 5-10% kickback av sålda licenser. Men Storyblok och uppstickarna tar det hela längre genom att inte kräva något mer än inskickade kreativa bidrag i gengäld av sina nya partners.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Belysningsföretaget bygger digitalt showroom, B2B och headless

Storyblok, likt många headless kollegor, är inte speciellt billigt då det köps in. Det kostar i den större varianten runt 400 000 SEK per år i licens. Men det finns en freemium modell för snabbt insteg av intresserade kunder på t ex Centra, Commercetools och Contentful också.