Strapi headless CMS tar in 40 Mkr, utmanar Contentful och Contentstack med 500 000 användare

In Contentstack, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det finns pengar att hämta i headless. Det anser fortfarande riskkapitalister som Accel och Stride.vc som lägger in närmare 40 Mkr i Pierre Burgys headlessaktör Strapi. Pengarna ska användas för att:

”Förverkliga bolagets vision om hur content görs tillgängligt till alla typer av plattformar.”

Den franska produkten med kontor i Paris har nått 0,5 miljoner nedladdningar på kort tid och har seglat upp som en stor utmanare till tyska, ledande (?) Contentful.

Strapi har även en egen Market Place med åtta externa produkter. Ett område där det säkert inom kort väntar en strid i att övertyga de mest populära tredjepartsutvecklarna att utveckla för just deras headless CMS. Här leder just nu Contentful med 38 produkter i listan och kända varumärken som Optimizely, Elasticsearch, Google Cloud, Slack och Shopify. Contentstack jobbar istället med ”integrations”, där finns enbart kända varumärken men enbart 10 till antalet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nets ser över egen digital arkitektur med Contentful headless

Strapi använder sig av Node.js i sin uppbyggnad och fungerar med allt från SQLite, MongoDB, MySQL och Postgres databaser.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss