Superdry byter till BigCommerce för flexibilitet och ekonomi

In Analys / Statistik, BigCommerce, CDP, DMP, CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Underklädesvarumärket Superdry med japanska stilelement har gjort en del förändringar med egna e-handeln på sistone. På bolaget styr bl a Helly Hansens tidigare VD samt Altor och EQT-rådgivaren Peter Sjölander.

Fram tills nyligen hanterades all Superdrys verksamhet på runt 700 platser i över 61 länder genom en och samma delanpassade e-handel ifrån Storbritannien. Numera tillämpas en ”social-first marketing strategy” samt en replatforming av all e-handel till mikrotjänster.

Det innebär att avstickare från den centrala styrningen har gjorts. T ex verksamheten i Australien och Nya Zeeland har valt att köra lokala distributionscenter, anpassa lokala marknadsföringskampanjer och bygga mer regionala webbplatsfunktioner. I landet ska Brand Collective har distributionsrättigheterna för Superdry. Då valde de istället att landa på en BigCommerce e-handel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

Brendan Gillen, Brand Collective Ecommerce Manager för Superdry, säger i ett uttalande:

” – BigCommerce är tillräckligt enkelt för att vi ska kunna anpassa oss själva och snabbt utföra de saker vi vill få gjort.”

Alla svenska kunder som valt att gå MACH, headless och decoupled på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade headlessektion. Läs allt här.

Genom att flytta över Superdry till BigCommerce har Brand Collective enligt BigCommerce sett:
• Ökade kunder med 135 %
• Ökade intäkter med 146 %
• Ökade beställningar med 148 %

Det kan även ha med kostnader att göra. Superdry börskursen har tappat från en topp på 1900 pound för fyra år sedan till dagens rekordlåga kurs om 131 pund. Superdry är även kund till nShift Last Mile DeliveryHub samt Blue Yonder WMS system.

Superdry.com använder sig av Contentsquare och Google Optimize. Svenska Superdrystore.se använder sig av Klarna checkout samt Exponea CDP.