Superga lanserar skandinaviska sajter på Viskan, kastar ut Adobe Magento

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, PWA, Viskan by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det italienska skovarumärket Superga går idag live med egen e-handel för svenska, norska och danska marknaderna. Allt på en ny Viskan Streamline 3 prestandafokuserad e-handelsplattform. Införandeprojektet ska ha varit tight.

”– Genom ett tätt och transparent arbete tillsammans med teamet på Viskan har vi lyckats att lansera två siter på kort tid med en snäv deadline. Rak och snabb kommunikation har varit det som genomsyrat projekten från start till mål. CMS:et är fantastiskt och oerhört lättarbetat! Vi fortsätter vidare mot nya och spännande projekt tillsammans.”

Säger Madeleine Ahlbäck, e-handelschef och ansvarig projektledare hos Superga. Superga är ett anrikt varumärke som grundades i italienska Turin i början av 1900-talet. Med en lång rad skomodeller, inte minst “2750 Classic”, som lanserades redan 1925 och där man för första gången använder vulkaniserat gummi som sula och som fortfarande går att köpa (!), har man en stark ställning på skomarknaden.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Puma adderar headless arkitektur av Sanity till composable commerce lösningar

Siten har försetts med stora produktbilder, är lätt att navigera samt har en 360 graders vy av skorna för att kunden skall kunna få en bra överblick över hela skon.

För några år sedan lanserades Supergas nordiska webshop, men nu kände man att den behövde uppgraderas för att kunna stödja en förväntad tillväxt, varvid den gamla plattformen på Magento åkte ut och ersattes av Viskan Streamline 3.