Svällande CRM-parker, Goava lägger sig ovanpå snarare än ersätter system

In CDP, DMP, CRM Customer Relationship Management, Lojalitetsprogram, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under hösten 2018 har ännu en AI-försedd tjänst som är tänkt att läggas ovanpå en befintlig CRM- och marketing/martech miljö lanserats. Goava vill ta upp kampen med mer traditionella CRM-system och tillägg som köps in var och en för sig.

Goava har skapats av tidigare Widespace anställda och leds av Jonas Ehne och Henrik Stridsberg. Företaget tog i vintras in 7,5 Mkr för att skapa produkten som nu sett dagens ljus. Huvudprodukten kallas ett säljverktyg som ska hjälpa företag att lyckas i säljlandskapet. Goava menar att de kan kanalisera större mängder data, ”Big Data”, samtidigt som en företagsdatabas byggs upp.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Creative Cloud och Photoshop är allt när Adobe avtäcker sin AI-vision, inte blyga med att utnyttja historiken

Goavas Big-Data motor ”Cherlock” ska i tre steg:

  • Samla in all öppen data om alla svenska bolag från webben
  • Analysera och kategorisera all data
  • Upptäcker med AI affärsmöjligheter och skicka push-notiser till användarna när de uppstår

Scott Brinkers Martech ”Marketing Technology Landscape Supergraphic 2018” rapport passerade 6800 martech system häromveckan och Goava menar tidsenligt att:

”Inte alla företag vill ha ytterligare ett system att arbeta i.”

Även det nya lojalitetssystemet Pinguin vi skrev om förra veckan har samma syn på sin målgrupp och deras växande systempark.