SvD tar in ny e-handel för den verksamhet som går bäst

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Göteborgsbaserade Webbhuset är ny e-handelsleverantör till Svenska Dagbladet. Tidningen har införskaffat en ny Magneto e-handellösning i PHP och open source som passar in till egna SMP Schibsted Media Platformen.

Detta för viktiga inkomstkällan Accent där resor, konst och upplevelser säljs tillsammans med partners. Mot medial exponering och för en premie. En lyckad satsning som vissa perioder ska varit det som går bäst inom svenskan.

Resor, upplevelser, konst och kurser erbjuds. Eftersom SvD är hårt paywallad är Accent gänget måna om att berätta att Accent ligger utanför murarna och går att surfa på hur mycket man vill.

Svd ska tidigare använt .NET baserade Episerver för flera av de delar som legat utanför sin tidigare huvudplattform Escenic. För inte så länge sedan skrev SvD om sin Escenic för att bygga på egna Schibsted Omni CMS lösningen, eller SMP Schibsted Media Platform.

Redan 2011 satsade SvD på PHP som alternativ stack att bygga på.

Allt om moderna plattformsval

Vill du också få stenkoll på området? Detta är en omfattande nyhetslista över allt som händer inom Tidnings-CMS. Missa inte vad era konkurrenter gör.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stor dag för svenska Centra, vinner hela Paul Smith

Leave a Comment