Svensk Magento-partner lever som man lär, egen e-handel med plugins för 50 000:-

In Adobe AEM, Adobe Commerce / Magento, E-handel, Microsoft Dynamics 365, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Här återfinns alla nyheter hur svenska företag valt att jobba med Innovation och Prototyping
Se MKSE.com’s uppdaterade lista. Klicka här
Många var de svenska Magento-byråer som hörde av sig till MKSE.com och ville listas och positionera sig på svenska marknaden strax efter Adobes storförvärv förra veckan. Det är flera i Sverige och Norden just nu som uppenbarligen hoppas på ett lyft med de nya ägarna. En av aktörerna som jobbat hårt på att ta en position som ledande och kunniga på plattformen är Nordic Web Team.

De har på sistone valt börjat ta en position genom att leva som man lär. Med hjälp av produktifering har de delvis automatisera egna försäljningen av Magento 2 genom att sälja in egna Magento-produkter och plugins. Som en Dynamics 365-integration till ehandelsplattformen för 50 000:- SEK. Den säljs då en kund även ger inloggningsuppgifter till egna Magento 2 open source installationen, och på så sätt kan det mindre Nordic Web Team (de omsätter 10 Mkr per år och har 10 anställda) med lära känna nya kunder och ta affärer utan att sysselsätta fler säljare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Storbolags behov av content och DAM ökar med 500 procent, mängder av jobb ändå i fara

Utöver Dynamics 365 har Nordic Web Team produktifierat:

  • Magento Content Creator
  • Unifaun & Pacsoft Extension Magento 2
  • Ecster Extension Magento 2
  • Specter Extension Magento 2
  • Klarna Checkout Magento 2

Då Adobe fortfarande (i väntan på att Microsofts egna Marketing-erbjudande Dynamics 365 for Marketing ska formaliseras) har en mycket god relation till Microsoft via Marketing<->Azure Cloud partnerskapet från 2016  lär just denna koppling smälla högt.

I95Dev har även gjort en egen, motsvarande plugin som kostar runt 10% mindre. Och Magento-konsulten Mage2 har gjort en Dynamisc 365-koppling som är open source.