Svenska Golf-förbundet väljer Nimble Initiatives och Strife CMS

In Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det kalmarbaserade företaget Nimble Initiatives och Wilson vinner hela uppdraget för Svenska Golf-förbundet. Detta för utvecklingen av nästa generation av välbesökta golf.se. Strife CMS är Nimble Initiatives egenutvecklade Content Management System. Efter en inledande förstudie är planen att skapa en mer användarvänlig och modern digital plattform som kommer att förstärka förbundets online-närvaro och ge medlemmarna en förbättrad upplevelse.

0 st
golfare är medlemmar
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

“ – Vi sökte efter förändring. Både vad gäller kostnader men också kring sättet att jobba med webb. När vi tog del av Strife såg vi att detta kan skapa förutsättningar för ett modernt och mer effektivt arbetssätt för oss framöver, och det är detta vi nu vill utvärdera i vår förstudie tillsammans med Nimble. Vi ser spännande möjligheter att bygga en ny webb som passar våra resurser och krav riktigt bra, tillsammans med en leverantör som förstår vårt uppdrag.”

Säger Ove Ellemark, kommunikationschef på Svenska Golfförbundet.

“ – Vi är glada över att välkomna Svenska Golfförbundet som kund och vi är extra stolta att vårt fokus på att underlätta redaktörens vardag har tagits emot med öppna armar. Att få möjlighet att stödja SGF i att bygga nästa generations golf.se är en ära, och vi ser fram emot att leverera en kostnadseffektiv, tillgänglig och hållbar version av golf.se med hjälp av Strife CMS. Allra först ska vi genomföra en förstudie och validera så att Strife fullt ut kan stödja hur SGF:s önskade arbetssätt. Vi ser också fram emot att genomföra detta projekt tillsammans med vår partner Wilson Creative AB, som var tidigt ute med att få upp ögonen för Strife”.

Säger Mats Lindblom, en av tre grundare av Nimble Initiatives AB. Meridium, där delar av anställda har sin bakgrund, tog över samma sajt, Golf.se när den återfanns på en EPiServer/Optimizely först framtagen av Capgemini/Sogeti för omkring 12-14 år sedan. Även då var beställaren samma person.

Svenska Golfförbundet har drygt 490 golfklubbar som medlemmar och omfattar cirka 581 000 golfare i Sverige.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ChatGPT får direkt påverkan på flera martech och IT-yrkesgrupper