Svenska KFC hemsida räknar ihop kolhydrater

In Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Till Lockarp och E6an kommer Sveriges första KFC. Men amerikaniseringen är inte ”Finger lickin” total när snabbmatkedjan äntligen slår upp portarna i Norden. Det är ett mer svenskt koncept som tagits fram av Stockholmsbaserade Oxenstierna & Partners och hosting/digitala byrån Nordicstation.

Sajten ligger på en egen custom-lösning med blott Twitter Bootstrap och jQuery. Tilltalande bilder på mat används och en toppfixerad meny. Där finns även en egen ”restaurangmeny” som inte går att konvertera till en beställning men som omfattande redovisar näringsämnen i olika menyer besökaren skapar. Centralt återuppväckta Colonel Sanders syns däremot även här.

Alla sociala kopplingar undviker KFC’s officiella kanaler och går till nyskapade egna Youtube-sidor, Instagram och Facebook.

0.3 Kcal
innehåller ett paket klassiska drumsticks

KFC globalt är en Ruby on Rails användare för kfc.com med en mängd olika tillägg.

KFC jobbar centrat med Wieden & Kennedy men även med Blink Digital och en mängd olika lokala byråer i asien, afrika osv.

Franchisetagare för KFC i Sverige är NSP (Nordic Service Partners).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Five Guys till Sverige, CX och digitalt stöd från Sitecore PaaS och nopCommerce

Kommentarer

Leave a Comment