Swedavia satsar digitalt, ny Chatbot samt Marketing Automation

In Marketing Automation, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Swedavias onlinechef Jeannette Örjansdotter berättar under torsdagen för MKSE.com att flygplatsbolaget har mycket nytt på gång inom det digitala. Först ut är en egen Swedavia chattbot samt ett större förnyelseprogram inom e-post och Marketing Automation.

Swedavia ska under året även ha tagit ett strategiskt slutgiltigt beslut om att ha Episerver som sitt plattformsval inom CMS. Samt låta Episerver hantera olika ”geo-behov” som digitala kartor för flygplatsbolaget.

Nya Swedavia Chatbot ska bli en lösning där resenärer får ställa alla typer av frågor kopplat till:

  • Sin flight
  • Vistelse på flygplatsen
  • Frågor inför flygresa och få
  • Realtidsuppdateringar kring flighten
Vi har mer på samma ämne:  "Bättre liten byrå i Sverige än stor i Norge", planerna när Nova Consulting Group och Epinova vill erörva e-handelssverige

Lansering väntas till november 2018. Med hjälp av Episerver Campaign genomförs även en ny proof-of-concept inom Marketing Automation. Jeannette berättar att Swedavia även under nästa år planerar lansera en ny möjlighet att köpa ”fast track” när en besökare bokar parkering. Dessutom har en ny funktion kring väntetid/kötid för våra säkerhetskontroller lanserats i båda webb och app.

MKSE Digital Excellence 2017 Awards vinnaren Swedavia jobbar med en egen inhouse förvaltnings- och utvecklingsavdelning med webbredaktörer, social media manager, UX-designers etc. Utvecklare finns även på plats från Sogeti och KnowIT.

Vi har mer på samma ämne:  Ikano Bostad köper in Optimizely Episerver DXC av ny partner

Tidigare har Consid varit inne. De berättade i april 2016 att de hade hand om Swedavia Episerver uppdraget efter CGI, det gällde då främst kravställning och projektledning. Även Antrop berättade för ett tag sedan att de valts ut för att jobba med service design för Swedavia.

Intresserade av svenska Voice projekt?

MKSE.com har hela listan över pågående tjänster, satsningar och projekt. Klicka här.